Author Topic: BMW JBE Emulation Not Working  (Read 15948 times)

mcrussell

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
BMW JBE Emulation Not Working
« on: December 17, 2013, 04:59:05 »
Hi

I am trying to set up a test bench for BMW CIC Coding, I have set the tieCAR to EBK (JBE KCAN 6/14) but cannot get the modules to wake up, I have cable set up as follows:

OBD Pins
1 12v
4 Ground
5 Ground
6 CAN H
14 CAN L
16 12v

I have CIC, CID & ZBE connected to harness all with 12v, ground & CAN High & Low.

I have tried options EBP (JBE PT CAN) also but no difference.
In EBK mode the status- light is flashing red, high & low are yellow & diff is white
« Last Edit: December 17, 2013, 05:20:05 by mcrussell »

Admin

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 142
    • tieCAR.net Forum ::.
Re: BMW JBE Emulation Not Working
« Reply #1 on: December 17, 2013, 07:59:36 »
recheck wires harness please

mcrussell

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: BMW JBE Emulation Not Working
« Reply #2 on: December 17, 2013, 13:06:04 »
Thanks for the reply, I have checked the harness & all cables are going to the correct pins

OBD
6 CAN H
14 CAN L

CIC
11 CAN H
9 CAN L

CID
5 CAN H
6 CAN L

ZBE
3 CAN H
4 CAN L

mcrussell

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: BMW JBE Emulation Not Working
« Reply #3 on: December 17, 2013, 22:24:03 »
all fixed, found a 120ohm resistor across the CAN in the bmw harness!!

Thanks for your assistance

makkan00

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: BMW JBE Emulation Not Working
« Reply #4 on: February 14, 2014, 23:58:42 »
all fixed, found a 120ohm resistor across the CAN in the bmw harness!!

Thanks for your assistance
Do you want to share which wire was that?

Also, I am considering this to buy. I cannot find instructions / manual how to set this up?
I know how to wire it but not sure how to turn this device on and connect it to laptop, other modules and how to put it for bmw configuration?

Any help?