Author Topic: V4 getting hot after 5-6 minutes  (Read 6292 times)

sparky001

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 13
V4 getting hot after 5-6 minutes
« on: February 04, 2021, 22:55:42 »
Heya all,
 My V4 interface has suddenly started to heat up after about 5-6 minutes
Communication will stop, unplug from OBD & laptop, wait till it cools, then reconnect works again 5-6 minutes
Any ideas??  Should I open?? I use it almost every day........

Admin

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 144
    • tieCAR.net Forum ::.
Re: V4 getting hot after 5-6 minutes
« Reply #1 on: February 07, 2021, 13:17:47 »
just unscrew and replace heated up part...
perhaps that is tantalum capacitor in size D or E

what is minor hardware version? - 4.0 or 4.1 etc.

sparky001

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 13
Re: V4 getting hot after 5-6 minutes
« Reply #2 on: February 08, 2021, 00:35:55 »
Hi,
 Version 4.1
Seems to be 221 cap getting hot. The one closest to the status and activity indicators


Admin

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 144
    • tieCAR.net Forum ::.
Re: V4 getting hot after 5-6 minutes
« Reply #3 on: February 08, 2021, 10:03:46 »
i do not sure if you are right
try replace yellow 477A capacitor with 227J

P.S. 221 is inductor coils

sparky001

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 13
Re: V4 getting hot after 5-6 minutes
« Reply #4 on: February 08, 2021, 19:40:54 »
Oh I see,  :o
 It is the 221 Coil getting hot. Replace the coil or the cap??

Thanks

Admin

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 144
    • tieCAR.net Forum ::.
Re: V4 getting hot after 5-6 minutes
« Reply #5 on: February 08, 2021, 21:02:48 »
try replace yellow cap 477A (470uF 6V3) by new 227J (220uF 16V)

sparky001

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 13
Re: V4 getting hot after 5-6 minutes
« Reply #6 on: February 09, 2021, 05:04:38 »
Oh, @#$%!!!
I've pulled the pads off the board. Where do they link to??
« Last Edit: February 13, 2021, 23:18:42 by sparky001 »

Admin

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 144
    • tieCAR.net Forum ::.
Re: V4 getting hot after 5-6 minutes
« Reply #7 on: February 09, 2021, 10:03:11 »
you can to solder through hole capacitor
« Last Edit: February 09, 2021, 10:06:00 by Admin »

sparky001

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 13
Re: V4 getting hot after 5-6 minutes
« Reply #8 on: February 09, 2021, 19:20:14 »
Oh,
 I can't see hole. Looks to be smd ??

Admin

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 144
    • tieCAR.net Forum ::.
Re: V4 getting hot after 5-6 minutes
« Reply #9 on: February 09, 2021, 19:33:29 »
yes
find contacts and solder wires...
do you sure if you can to do that?
-
may be better to use long way... to send the device for repairing to us

sparky001

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 13
Re: V4 getting hot after 5-6 minutes
« Reply #10 on: February 09, 2021, 21:46:03 »
Yes,
 Would be better to send back *)
Have found the wires - You must have really good eye sight  :o
Will get new cap today & try when I get home

Thanks

Admin

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 144
    • tieCAR.net Forum ::.
Re: V4 getting hot after 5-6 minutes
« Reply #11 on: February 09, 2021, 22:15:50 »
good luck

sparky001

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 13
Re: V4 getting hot after 5-6 minutes
« Reply #12 on: February 13, 2021, 02:02:58 »
Ok,
 Working again. Not getting as hot and still communicating after 20+ minutes

Thanks    ;D

sparky001

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 13
Re: V4 getting hot after 5-6 minutes
« Reply #13 on: February 13, 2021, 03:08:50 »
Works with Forscan - ok
Seems to want top work with JLR V160 - ok
Doesn't work with Xentry anymore
CR:Copyright (C) 2005-2020 tieCAR.net Company ::.
ID:CANtieCAR:tieCAR.net Company ::.
SN:WTCWAK32
BW:4.2.470
HW:4.1
FW:4.1.880
PT:2.6.1204
PW:ON
UP:02
UB:0.354V
PI:ON
UI:4.892V
U8:0.000V
PA:5V
UA:0.567V
Selected Mode: PT0 - PassThru SAE J2534-1/2 (CAN-Terminator:AUTO)
--------------------------------
MCU:AT91SAM7X512
Test MCU pins:..........
 14(A09) - Shorted to  60(A26)
 .
 18(A10) - Shorted to  60(A26)
 .
 19(A11) - Unconnected
 ...............
 60(A26) - External Pull-Down
 ...
 75(A29) - Shorted to  60(A26)
 .
 80(A30) - Shorted to  60(A26)
 ....
 43(B03) - Shorted to  60(A26)
 .....
 28(B08) - Shorted to  60(A26)
 .
 27(B09) - Shorted to  60(A26)
 ....
 30(B13) - Shorted to  60(A26)
 .
 29(B14) - Shorted to  60(A26)
 ..............
 10(B28) - Shorted to  60(A26)
 .. = ERRORs: 12
--------------------------------
Rates:
K   : 1413 kbit/s
L   : 1417 kbit/s
K8   : 1417 kbit/s
K-High   : ERROR - IO shorted to GROUND
K-Low   : 170 kbit/s
CAN   : 892 kbit/s
FT_CAN   : 153 kbit/s
H-High   : ERROR - IO shorted to GROUND
H-Low   : ERROR - IO shorted to GROUND
SW_CAN   : ERROR - IO shorted to POWER
--------------------------------
Bluetooth: ....................230400:..........OK:..........OKlinvorV1.8 = Present
--------------------------------
WiFi: ..:.1000000:.ESP8266EX 26MHz 512KB 18:FE:34:97:F7:0B  = Present
--------------------------------
ADC and POWER Switches:
U_01   : 0.000V   - ERROR
U_08   : 0.000V   - TEST: 4.821V
U_09   : 0.000V   - ERROR
U_16   : 0.248V
--------------------------------
SW_ISO   SW_ADJ   : U_ISO   U_ADJ   U_LOW   U_HIGH
OFF   OFF   : 4.892   0.567   0.532   0.532
ON   OFF   : 4.892   0.567   0.532   0.532
OFF   ON   : 4.892   0.567   0.532   0.567
ON   ON   : 4.892   0.567   0.532   0.532
--------------------------------
DC-DC:
Skiped - Apply External Power to device and run test again

RESULT : Error


Any ideas??

Admin

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 144
    • tieCAR.net Forum ::.
Re: V4 getting hot after 5-6 minutes
« Reply #14 on: February 13, 2021, 15:03:55 »
look a like hard broken
recheck all transitors in sot-23 package marked as 6C and 5C and diodes WW1
there is couple of them with crack holes due to breakage
look on ICs MAX4664 for the same damages
one of them can be hot because it is broken
really there are many damages can caused the errors...